به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، جلیل اسلامی در نشست بررسی اقدمات پیشگیرانه خسارات احتمالی ناشی از طوفان حارهای شاهین در دریای مکران و سواحل چابهار، خاطر نشان کرد: دستورالعمل همکاری مشترک در شرایط بحرانهای طبیعی دریایی باید مبتنی بر شناخت امکانات و زیرساختهای تمام ارگانهای ذیربط و همکار در فرآیند مدیریت و مقابله با بحران باشد.
معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی تاکید کرد: از دیگر رویکردهای مورد نیاز در دستورالعمل اجرایی برای پدیدههای جوی در دریا، تهیه پهنهبندی مناطق آسیبپذیر و آمایش تجهیزات امدادی در سطح کلان ضرورت دارد.
اسلامی با بیان اینکه یک چهارم جمعیت دنیا در معرض بلایای طبیعی هستند، افزود: شناسایی و پیشبینی پدیدههای ناگوار، برنامهریزی اولیه قابل اجرا، تشکیل تیمهای عملیاتی و اجرایی و آمادهبه کاری و آموزش تیمهای عملیاتی، از جمله اقدمات الزامآور است.
افزایش دقت در اطلاعات سازمان هواشناسی کشور
همچنین فرهاد منتصرکوهساری؛ معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی در این نشست، گفت: با تغییرات آبوهوایی در جهان؛ سیل، طوفان و زلزله به تهدید بالقوه برای حوزه دریا و خشکی تبدیل شدهاند که بر این اساس ضرورت دارد در این حوزه برنامهریری تخصصی صورت گیرد.
وی با بیان اینکه طی چند سال گذشته، اطلاعات سازمان هواشناسی بسیار دقیق و قابل توجه شده است، افزود: پیشبینی دقیق و به موقع بروز طوفان شاهین در دریای عمان و حرکت آن به سمت سواحل ایران در چابهار توسط سازمان هواشناسی، به سایر ارگانها در جلوگیری و کاهش حداکثری صدمات و خسارت، کمک شایستهای کرده است.
عضو هیأت عامل سازمان بنادر و دریانوردی تاکید کرد: تجارب مقابله با طوفان حارهای اخیر به لحاظ مدیریتی کمک کرد تا بتوانیم اثرات مخرب طوفان در سازههای بندری، دریایی و تجهیزاتی را شناسایی و احصا کنیم.
طوفان شاهین به درستی مدیریت و مهار شد
نادر پسنده؛ مدیرکل ایمنی و حفاظت دریایی سازمان بنادر و دریانوردی نیز در این نشست گفت: طوفان حارهای شاهین، علیرغم اینکه به لحاظ قدرت و مسیر، پدیده نویی بود، ولی به خوبی مدیریت شد.
به گزارش سازمان بنادر و دریانوردی، وی با بیان اینکه پیش از بروز طوفان در سواحل ایران در دو جبهه مدیریتی و عملیاتی هماهنگی و اقدمات مناسبی صورت گرفت، افزود: مهمترین نکته موفقیت در این طوفان، هماهنگی مدیریتی و تعاملات بین بخشی ایجاد شده بین سازمان بنادر و دریانوردی، سازمان شیلات و سازمان هواشناسی بود که منجر به نتایج موفق و قابل ارزیابی شده است.